Brett och stort föreningsliv.

Friluftsliv och aktiviteter i Höga Kusten något utöver det vanliga.

Evenemang i olika former.

Aktiviteter & fritid

I Örnsköldsvik finns det massor att göra för dig som vill vara aktiv. Höga Kustens unika natur är en viktig ingrediens, men det finns också massor aktiviteter och upplevelser som inte är beroende av naturen. Föreningslivets drygt 600 föreningar, enskilda entreprenörer och kommunen står tillsammans för ett stort smörgåsbord av möjligheter inom kultur, friluftsliv, motion och idrott. Något som du kan ta del av oavsett du är utövare, åskådare, barn, ungdom eller äldre. Här finns allt från den intima och lilla scenen till den stora evenemangsarenan.

Restauranger och nöjen
De senaste åren har Örnsköldsvik utvecklats som matstad. Nya restauranger har startats och framgångsrika och erfarna krögare har sökt sig hit. Här finns också gott om evenemang, nöjeshallar och aktiviteter för hela familjen. Umeås kompletterande nöjesliv ligger 50 minuter bort med Botniabanans snabbtåg och ger oss ett totalt utbud som passar de flesta åldrar och smaker.

Läs mer: www.cesam.nulänk till annan webbplats

 

Inspirerande kulturliv

Örnsköldsvik är en sjungande, dansande och spelande kommun. Grunden är stabil med en kulturskola som är en nationell förebild, liksom två låtskrivarskolor och en musiklinje för studenter som fyllt minst 18 år. Här finns bland annat orkestrar, körer, rockgrupper, folkmusik, jazzklubb, balett, jazzdans och bugg. Höga Kusten kallas även för Konstnärskusten eftersom här finns ett hundratal verksamma konstnärer. Även när det gäller offentlig utsmyckning och hembygdsgårdar spelar Örnsköldsvik i högsta divisionen, bland annat tack vare ett par unika donationer och stiftelser.

Läs mer: www.ornskoldsvik.se/kulturlänk till annan webbplats

Friluftsliv utöver det vanliga

I Örnsköldsvik finns förutsättningarna för att leva ett gott och aktivt liv där det finns utrymme för fritiden. Här hittar du ett friluftsliv utöver det vanliga och vi arbetar hårt med att tillgängliggöra den fantastiska naturen för alla.

Läs mer: www.ornskoldsvik.se/friluftslivlänk till annan webbplats


Brett och stort föreningsliv

I det breda föreningslivet är engagemanget stort och förmågan att åstadkomma saker tillsammans fantastisk. Drygt 600 föreningar är grundstommen till vårt varierade och levande frilufts-, idrotts- och kulturliv. Via föreningarna lär du snabbt känna andra med liknande intressen – i slalombackarna, på idrottsplatserna, vid brädspelet, på körscenen eller var du nu känner dig mest hemma.

Läs mer: Örnsköldsviks föreningslivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Läsvärt

Höga kusten vackrast i Sverige

Artikel: Inspiration

Film: Trysunda – Sveriges vackraste ö

Film: Hela årets friluftskommun

 

Rivstart för MTB på Skyttis

Artikel: Webbmagasinet Evolve

Film: Bäckfjärdens isbana - ett friluftslyft

Vill du flytta till Örnsköldsvik?

Webb: Flytta hit

Ta del av våra invånares personliga upplevelser av Örnsköldsvik via #mittornskoldsvik och #roligareiornskoldsvik. Följ utvalda temaområden, där våra ambassadörer delar med sig av pärlor och upplevelser. Vill du också bli ambassadör? Kontakta oss gärna.

Ta del av våra invånares personliga upplevelser av Örnsköldsvik via #mittornskoldsvik och #roligareiornskoldsvik. Följ utvalda temaområden, där våra ambassadörer delar med sig av pärlor och upplevelser. Vill du också bli ambassadör? Kontakta oss gärna.

Om Inspiration

Med webbsidan Inspiration vill vi ge dig en inblick hur det är att bo, leva och verka
i Örnsköldsvik genom texter, bilder, filmer och artiklar.

Frågor om innehållet

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.