Bostäder i inre hamnen

Anläggningar för avkoppling och motion.

Storgatan - den stora affärsgatan

Bo & leva

Örnsköldsvik är en del av världsarvet Höga Kusten med sin fantastiska natur. Här finns allt från tomter med havsutsikt till fina villaområden, lägenheter mitt i stadskärnan och lantliga gårdar. Alternativen är många. Var du än väljer att slå dig ned, kan du tadig till Örnsköldsviks centrum utan att fastna i ändlösa bilköer. Människors engagemang, handlingskraft och innovationsförmåga gör att det händer saker i stort och smått. Att företag startas, att bostäder byggs, att föreningar drivs och att möjligheterna för fritids- och nöjesliv hela tiden blir större.

En del av Höga Kusten

Örnsköldsvik är en del av världsarvet Höga Kusten med sitt kuperade landskap och sin fantastiska skärgård. Staden ligger vid havet och från Inre hamnen tar du dig direkt ut till den vackra skärgården. Där möts du av öar med kala klippor och badhällar, men även av en skogsbeklädda öar och vita stränder. Även närheten till inlandets natur är påtaglig med fantastiska friluftsmöjligheter i både skog och mark. På Höga Kusten webbsida kan du läsa om vad Höga Kusten har att erbjuda i det stora hela. På webbsidan Örnsköldsviksguiden finns information om staden och det stadsnära Örnsköldsvik.

Läs mer: www.hogakusten.comlänk till annan webbplats respektive www.hogakusten.com/ornskoldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Närhet i tid – närhet mellan människor

Det handlar inte så mycket om vad Örnsköldsvik är, som vad du blir då du kommer hit. Mår du bra av vacker natur, med skog och hav? Gillar du att grannen hejar? Blir du en gladare förälder då hämtningen på förskolan tar tio minuter i stället för en timme? Då är valet enkelt. Vi kan inte mäta oss med storstadens utbyggda kollektivtrafik, men här finns goda kommunikationer med buss och tåg. Ska du ut i världen tar du enklast flyget från Örnsköldsvik Airport.

Valfrihet i boende

Örnsköldsviks stadskärna växer och här byggs både hyres- och bostadsrätter i fantastiska lägen. Vill du bo en bit ifrån stan, men ändå ha tillgång till alla bekvämligheter? Då finns det många orter som ligger inom pendlingsavstånd. Själevad, Bjästa, Bonäset och Gullänget är bra exempel på orter en bit utanför centrala Örnsköldsvik, som erbjuder ett bra serviceutbud. Har du barn? Här finns det gott om barnvänliga områden och Örnsköldsvik räknas till en av de tryggaste platserna i Sverige. På webbsidan "Flytta hit" - får du mer information om Örnsköldsvik och på webbsidan "Välkommen hit" får du en kort information om olika områden att bo i, pendlingsavstånd, genomsnittliga försäljningspriser, förskolor och skolor etc.

Läs mer: ornskoldsvik.se/flyttahitlänk till annan webbplats respektive Välkommen hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Människor som ser till att saker händer

En av Örnsköldsviks stora styrkor är människorna. Här finns skaparkraften som gör att det händer saker i stort och smått. Att företag startas, att bostäder byggs, att föreningar drivs och att fritids- och nöjeslivet växer, samt att stadskärnan utvecklas. Läs om utvecklingsarbetet av Örnsköldsviks stadskärna.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Läsvärt

Film: Vårt Örnsköldsvik

Örnsköldsviks Airport satsar digitalt

Artikel: Webbmagasinet Evolve

Stadsnära friluftsaktiviteter

Artikel/film: Inspiration

Örnsköldsvik växer - 1000 nya bostäder
Artikel: Webbmagasinet Evolve

Film: Introduktion till Höga kusten

Stekhett i Inre hamnen
Film: Webbmagasinet Evolve

Ny mötesplats med stödfunktioner för barnfamiljer
Artikel: Webbmagasinet Evolve

Stort intresse för landsbygdsarbetet
Artikel: Inspiration

Vill du flytta till Örnsköldsvik?
Webb: Flytta hit

Ta del av våra invånares personliga upplevelser av Örnsköldsvik via #mittornskoldsvik och #roligareiornskoldsvik. Följ utvalda temaområden, där våra ambassadörer delar med sig av pärlor och upplevelser. Vill du också bli ambassadör? Kontakta oss gärna.

Ta del av våra invånares personliga upplevelser av Örnsköldsvik via #mittornskoldsvik och #roligareiornskoldsvik. Följ utvalda temaområden, där våra ambassadörer delar med sig av pärlor och upplevelser. Vill du också bli ambassadör? Kontakta oss gärna.

Om Inspiration

Med webbsidan Inspiration vill vi ge dig en inblick hur det är att bo, leva och verka
i Örnsköldsvik genom texter, bilder, filmer och artiklar.

Frågor om innehållet

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.