Melodifestivalens deltävling i Örnsköldsvik 2014.

Nu blir det (ännu) roligare i Örnsköldsvik

Det är ingen slump att de stora evenemangen hittar sin väg till Örnsköldsvik. Tvärtom, det är ett intensivt, målmedvetet och tätt samarbete mellan kommunen, näringslivet, politikerna och massor av ideella krafter i kommunens olika föreningar. Här finns eldsjälarna som vågar ta sig an de allt större arrangemangen och 2017–2018 blir inget undantag.
– Vi har att se fram emot flera stora arrangemang, som exempelvis SM i armbrytning och Stålbucklan som är tjejernas motsvarighet till TV-pucken. SM i segling kommer också att gå av stapeln, där vi får ta emot de riktigt stora båtarna i klassen Express, säger Lasse Söderlind, näringslivsutvecklare i Örnsköldsviks kommun.

Världens största orientering

Örnsköldsviks kanske största arrangemang någonsin sett till antalet besökare genomförs under åtta dagar i juli 2018.

     Världens största orienteringstävling, O-ringen, lockar mellan
20 000–25 000 människor. Och även om tävlingarna avgörs i de närliggande skogarna kommer deltagare och besökare till största delen att bo i centrala Örnsköldsvik. En jätteutmaning för allt från boende till kommunikationer och handel.
     – Det blir det allra första O-ringen som får sin bas mitt i en stad och det ställer självklart nya krav. Men en av fördelarna med vår förhållandevisa lilla stad är att det är nära till allting. Man kan faktiskt cykla till tävlingsområdena, säger Lasse Söderlind.

 

Vi gör det tillsammans

I arbetet med att göra Örnsköldsvik ännu roligare samarbetar kommunen med tre eventarrangörer i Örnsköldsvik. Det var tack vare en sådan arrangör och tillgången till en bra evenemangsarena som Kent kunde förlägga en av sina utsålda avslutningskonserter här under hösten 2016.

Samma sug efter biljetter har Takida och Stiftelsen åstadkommit med sin konsert i mars 2017 på Fjällräven Center. Och visst betyder tillgången till evenemangsarenan mycket för möjligheten till de riktigt stora konserterna, säger Söderlind. Men i Örnsköldsvik finns också de mindre arrangemangen, som även de kännetecknas av hög kvalitet och proffsigt värdskap.

    – Det är lätt att imponeras av de stora evenemangen, de som kräver arenor och omläggning av trafiken. Men vi är också stolta över att Örnsköldsviks lokala arrangörer levererar bra sportsliga och kulturella arrangemang av betydligt mindre karaktär varje vecka – året om. Något som allt fler får upp ögonen för både inom och utanför kommunen. Tillsammans gör vi det möjligt i Örnsköldsvik, säger Lasse Söderlind.


Visste du att ...
Örnsköldsvik efter tre genomförda Melodifestivaler blev kontaktade av SVT med ett erbjudande att ansöka om Eurovision Song Contest 2016. Efter en omfattande process stod det till slut mellan Örnsköldsvik och Stockholm och arrangemanget landade slutligen i Globen. Men bara att ha fått frågan ...


Läsvärt

Film: Vårt Örnsköldsvik

Spelet om Örnsköldsvik

Artikel: Inspiration

Stadsnära friluftsaktiviteter

Artikel/film: Inspiration

Levande städer med fler bostäder
Artikel: Webbmagasinet Evolve

Film: Introduktion till Höga kusten

Nu blir det ännu roligare i Örnsköldsvik
Artikel: Webbmagasinet Evolve

Purple flag - ett steg mot årets stadskärna
Artikel: Webbmagasinet Evolve

Stort intresse för landsbygdsarbetet
Artikel: Inspiration

Vill du flytta till Örnsköldsvik?
Webb: Flytta hit

Ta del av våra invånares personliga upplevelser av Örnsköldsvik via #mittornskoldsvik och #roligareiornskoldsvik. Följ utvalda temaområden, där våra ambassadörer delar med sig av pärlor och upplevelser. Vill du också bli ambassadör? Kontakta oss gärna.

Ta del av våra invånares personliga upplevelser av Örnsköldsvik via #mittornskoldsvik och #roligareiornskoldsvik. Följ utvalda temaområden, där våra ambassadörer delar med sig av pärlor och upplevelser. Vill du också bli ambassadör? Kontakta oss gärna.

Om Inspiration

Med webbsidan Inspiration vill vi ge dig en inblick hur det är att bo, leva och verka
i Örnsköldsvik genom texter, bilder, filmer och artiklar.

Frågor om innehållet

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.