Ja

Fritid och aktiviteter som förgyller fritiden

I Örnsköldsvik finns förutsättningar för dig som vill ha ett rikt och aktivt liv. Vi är kända för att vara en riktig hockey- och idrottskommun, där Modo Hockey och alla NHL - proffs sticker ut lite extra. Men här finns även ett varierat kultur- och nöjesliv. Gillar du att sjunga i kör? Älskar du jazz? Vill du gå på teater? Här finns allt från den intima och lilla scenen till den stora evenemangsarenan. Är du frilufts- och motionsintresserad finns skidspåren, kanotlederna, slalombackarna, skoterlederna med mera. Vildmarken behöver vi väl knappast nämna? Här finns även gott om plats och möjligheter även för dig som är lite mindre aktiv och som bara vill koppla av och njuta av den fantastiska miljö som Örnsköldsvik erbjuder.

Restauranger och nöjen

De senaste åren har Örnsköldsvik utvecklats som matstad. Nya restauranger har startats och framgångsrika och erfarna krögare har sökt sig hit. Här finns också gott om evenemang, nöjeshallar och aktiviteter för hela familjen. Umeås kompletterande nöjesliv ligger 50 minuter bort med Botniabanans snabbtåg. Tillsammans erbjuder vi ett totalt utbud som passar de flesta åldrar och smaker.

Inspirerande kulturliv

Örnsköldsvik är en sjungande, dansande och spelande kommun. Grunden är stabil med en kulturskola som är en nationell förebild, liksom två låtskrivarskolor och en musiklinje för studenter som fyllt minst 18 år. Här finns bland annat orkestrar, körer, rockgrupper, folkmusik, jazzklubb, balett, jazzdans och bugg. Höga Kusten kallas även för Konstnärskusten eftersom här finns ett hundratal verksamma konstnärer. Även när det gäller offentlig utsmyckning och hembygdsgårdar spelar Örnsköldsvik i högsta divisionen, bland annat tack vare ett par unika donationer och stiftelser.

Brett och stort föreningsliv

I det breda föreningslivet är engagemanget stort och förmågan att åstadkomma saker tillsammans fantastisk. Drygt 600 föreningar är grundstommen till vårt varierade och levande frilufts-, idrotts- och kulturliv. Via föreningarna lär du snabbt känna andra med liknande intressen – i slalombackarna, på idrottsplatserna, vid brädspelet, på körscenen eller var du nu känner dig mest hemma.

Friluftsliv utöver det vanliga

I Örnsköldsvik finns förutsättningarna för att leva ett gott och aktivt liv där det finns utrymme för fritiden. Här kan du ta del av ett friluftsliv utöver det vanliga och vi arbetar hårt med att tillgängliggöra den fantastiska naturen för alla. Något som gett Örnsköldsvik utmärkelsen Sveriges friluftskommun flera gånger under det senaste decenniet.

Fritid och aktiviteter