Ja

Inspireras av att bo och leva i Örnsköldsvik

Örnsköldsvik är en del av världsarvet Höga Kusten. Här är valfriheten stor gällande boende, engagerade människor med skaparkraft och med viljan att göra det tillsammans. Det gör att det händer saker i stort och smått. Genom egna initiativ och olika samarbeten mellan invånare, näringsliv och kommun startas fler företag, byggs fler bostäder. En skaparkraft som även gör att föreningslivet blomstrar med ett stort utbud inom kultur, friluftsliv och idrott. Engagerade entreprenörer och fastighetsägare ser till att vi har en levande stadskärna som ständigt utvecklas och ett nöjesutbud som är relativt stort med tanke på vår befolkningsstorlek. Har du barn? Här finns det gott om barnvänliga områden. Örnsköldsvik räknas till en av de tryggaste platserna i Sverige.

En del av Höga Kusten

Örnsköldsvik är en del av Höga Kusten tillsammans med kommunerna Härnösand, Kramfors och Sollefteå. I Örnsköldsvik lever du nära naturen med tillgång till det vackra kuperade landskapet och den fantastiska skärgården. I staden har du restaurangerna, butikerna, caféerna och en stor del av nöjesutbudet. Staden ligger vid havet med direktkontakt till skärgården med sina vackra öar med kala klippor och badhällar, men även de skogsbeklädda öarna och de vita stränderna. Utanför "knuten" väntar Höga Kustens skog och mark som erbjuder fantastiska möjligheter för friluftsliv, motion och avkoppling.

Närhet i tid – närhet mellan människor

Det handlar inte så mycket om vad Örnsköldsvik är, utan vad du blir då du kommer hit. Mår du bra av vacker natur, med skog och hav? Gillar du att grannen hejar? Blir du en gladare förälder då hämtningen på förskolan tar tio minuter i stället för en timme? Då är valet enkelt. Vi kan inte mäta oss med storstadens utbyggda kollektivtrafik, men här erbjuder vår länstrafikbolag Din Tur goda kommunikationer med buss och tåg. Tar du bilen så kan du ta dig till Örnsköldsviks centrum utan att fastna i ändlösa bilköer. Ska du ut i världen tar du enklast flyget från Örnsköldsvik Airport.

Valfrihet i boende

Här är boendealternativen många med allt från tomter med havsutsikt till fina villaområden och lägenheter mitt i stadskärnan till boende landsbygden vid en sjö, i en lantbruksmiljö eller på lantliga gårdar. Örnsköldsviks stadskärna växer. Här byggs både hyres- och bostadsrätter i fantastiska lägen. Vill du bo en bit ifrån stan, men ändå ha tillgång till alla bekvämligheter? Då finns det många orter som ligger inom pendlingsavstånd. Själevad, Bjästa, Bonäset och Gullänget är bra exempel på orter en bit utanför centrala Örnsköldsvik, som erbjuder ett bra serviceutbud. Har du barn? Här finns det gott om barnvänliga områden och Örnsköldsvik räknas till en av de tryggaste platserna i Sverige.

Människor som ser till att saker händer

En av Örnsköldsviks stora styrkor är människorna. Hos dem finns skaparkraften som gör att det händer saker i stort och smått. Att företag startas, att bostäder byggs, att föreningar drivs och att fritids- och nöjeslivet växer.

Mer inspiration

%%#6a762a%%accent-1%%